Stichting Muziektheater IJlst

‘De stad waar ooit……’, ‘It Fabrylk’ en ‘Baltic Blues’; al drie jaar konden we in IJlst genieten van muziektheater op locatie. En de creatieve koek is nog niet op.

Wel is de uitvoerende organisatie gewijzigd en daarover informeren wij u in dit bericht.

Tot nu toe werd het jaarlijkse muziektheater op locatie georganiseerd door Stichting  IJlst 750 jaar, in samenwerking met Ypy Zysling die verantwoordelijk was voor concept, productie & regie. Stichting  IJlst  750 jaar staat echter niet alleen voor muziektheater maar organiseert nog vele andere activiteiten dit jaar en in 2018, het jaar dat IJlst 750 jaar stadsrechten viert. Om de komende twee jaar nog slagvaardiger en efficiënter te kunnen werken met die grote verscheidenheid aan andere initiatieven, hebben Stichting IJlst 750 jaar en Ypy Zysling besloten het muziektheater onder te brengen in een aparte stichting. Dat resulteerde in de oprichting van Stichting Muziektheater IJlst.
Beide stichtingen werken samen aan de gezamenlijke doelstellingen, waaronder “bijdragen aan de band tussen de inwoners en de stad IJlst, het kweken van historisch besef onder de inwoners, het aanwakkeren van de saamhorigheid en het versterken van de lokale economie.”

Na 2018 gaat Stichting Muziektheater IJlst door met het organiseren van muziektheater op locatie in IJlst, en wil zij daarnaast jaarlijks een festival organiseren. De eerste editie van dat festival vindt dit jaar plaats op 15 juli.

Wij hopen u weer in grote getale te ontmoeten en met u samen te werken want we kunnen het niet zonder enthousiaste vrijwilligers!

Meer informatie over Stichting Muziektheater IJlst vindt u op www.muziektheaterijlst.nl.
Meer informatie over Stichting IJlst 750 staat op: www.ijlst750.nl

Met vriendelijke groeten,

Bestuur Stichting Muziektheater IJlst