Stadslaan met bomen

Het is bijna een week geleden dat Stadsbelang IJlst de inwoners opriep om naar de bijeenkomst van de gemeente over de Stadslaan te komen. De Stadslaan zal namelijk binnenkort door de gemeente worden aangepakt. De essen die er momenteel staan zijn helaas ongezond en leveren bij iedere storm een gevaar op. Bij de bijeenkomst konden de inwoners van IJlst stemmen op twee ideeën aangeleverd door gemeente Súdwest-Fryslân in samenspraak met deskundigen. Optie één is de meeste ingrijpende van de twee. De essen zullen daarbij worden vervangen door zestien grote bomen, die elk zo’n 20 meter kunnen worden. Hierbij wordt het trottoir verbreed en zullen er parkeervakken worden aangelegd. Aan de voet van de bomen zullen er bloemperken worden gemaakt. Deze optie kost meer voorbereiding en budget. Bij de twee optie worden de bomen vervangen door zestig kleinere bomen en de planten onder de bomen worden vervangen door bloemen. Aan de inrichting van de straat verandert er niets. De werkzaamheden voor optie twee zouden in maart kunnen starten.
De gemeente en enkele inwoners die zich hard maken voor het behoud van de Stadslaan waren positief over de opkomst van de avond. Er waren uiteraard wel de nodige vragen over de consequenties voor parkeergelegenheid en de doorstroom en snelheid van het verkeer. Mensen die hier graag een terugkoppeling over het gekozen voorstel en hun vragen wilde hebben konden hun e-mailadres achterlaten.

Als Stadsbelang IJlst willen wij jullie bedanken voor het delen van ons bericht op Facebook en uiteraard ook voor jullie komst naar de inloopavond!