Repair Café IJlst

Wist u dat: het repareren van één product in een Repair Café tot 24 kilo CO2-uitstoot kan voorkomen? Dat is een van de conclusies die Steve Privett trekt in een onderzoek waarmee hij onlangs afstudeerde aan de Universiteit van Surrey (VK).*

Repareren heeft dus zin! Wist u dat IJlst ook een Repair Café heeft?
Ga eens langs en ervaar zelf hoe leuk het het is om samen iets te repareren en hiermee een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Repair Café IJlst

Bij Perron2 staat iedere derde zaterdag van de maand van 11.00 tot 14.00 uur een team van enthousiaste reparateurs voor u klaar. Samen met u kijken ze of iets – dat u eigenlijk weg had willen gooien – nog te repareren is. Er zijn 3 categorieën:

  • elektrische apparaten
  • kleine huishoudelijk spullen (kleine meubels/speelgoed/etc.)
  • alles op het gebied van textiel

Daarnaast is Douwe Bouma aanwezig om vragen omtrent het gebruik van de computer te beantwoorden

Voor en met elkaar

Het Repair Café wordt gerund door deskundige vrijwilligers. Het is de bedoeling om de reparatie samen uit te voeren, zodat u er zelf ook nog iets van opsteekt. Dus heeft u iets te repareren, maar weet u niet hoe? Kom dan langs bij het Repair Café bij Perron2. Het eerstkomende Repair Café is op 16 maart 2019.

Gratis

De toegang en het repareren zijn gratis. Mochten er onderdelen nodig zijn, dan overleggen we dit even met elkaar. Een vrijwillige bijdrage ten behoeve van het Repair Café en Perron2 is altijd welkom!

* Lees het bericht over het onderzoek van Steve Privett op Stichting Repair Café