IJlst trapt Expeditie Grutsk & Grien af

Misschien weet u het nog, of was u er bij; het eerste en onvergetelijke Rasterhoff-festival op 9 september 2018. Tijdens dit festival en de route ernaartoe kwamen meerdere actuele ontwikkelingen en initiatieven bij elkaar: de groeiende zorg over onze toekomst, een toenemend aantal lokale duurzame initiatieven, de warme belangstelling voor Circulaire Economie, de noodzaak om onze afvalberg te verminderen, een prachtig natuurpark en voormalige afvalberg, een ondernemer met een goed idee en een maatschappelijk netwerk met een duurzaamheidsmissie.

Een half jaar later

Nu, een half jaar later gaat Expeditie Grutsk & Grien naar een groenere toekomst voort.
Met ontmoetingen tussen deelnemers uit terreinen van het duurzaamheidsveld die op het oog niets met elkaar van doen hebben, laten we zien dat groen leven iets is dat alle facetten van het dagelijks leven raakt. Bij de Expeditie-bijeenkomsten is iedereen welkom: deelnemers, bezoekers, ondernemers, beleidsmakers en wie maar geïnteresseerd is.

Vrijdag 1 maart 15.00-17.00 Perron 2, IJlst

Op 1 maart vangt de reeks expedities aan in IJlst, waar de initiatiefnemers van het Repair Café en alle andere activiteiten van Perron2 ons verwelkomen. In samenwerking met de vrijwilligers van de Voedselbank buigen zij zich over verspilling. Koop geen nieuwe spullen, maar repareer wat je hebt.
Een derde van al het eten dat geproduceerd wordt, gaat als afval verloren. Minder spullen kopen en minder eten weggooien is een van de grootste bijdragen die je kunt leveren aan het milieu. Wat kunnen we zelf doen om de ecologische voetafdruk van onze consumptie kleiner te maken? Tijdens deze eerste expeditie maken we een lekker gerechtje van het product waarvan we het meest weggooien: brood.

Vanwege beperkte capaciteit is aanmelden noodzakelijk. Dat kan via astrid@aparthe.nl met vermelding van naam, eventueel organisatie en aantal personen.

Meer informatie over de expedities vindt u op de website van Grutsk & Grien