Himmeldei 2019

Het voorjaar komt er aan en dat betekent dat de gemeente Súdwest-Fryslân weer Himmeldei organiseert. Stadsbelang IJlst organiseert zelf geen activiteiten, maar sluit zich aan bij Perron2 en attendeert verenigingen, stichtingen en scholen daarnaast graag op dit ‘schone’ initiatief. Het doel van Himmeldei is immers om met elkaar – zowel jong als oud – de directe woonomgeving schoon te maken.

Perron2 doet mee!

Centraal Buurstation Perron2 doet mee! Wist u dat zij iedere derde zaterdag van de maand van 11.00 – 12.00 uur structureel een ‘rommelruimerswandeling’ organiseren? Hiervoor ontvingen zij van de gemeente in januari de Grijper van de maand .

Het is niet mis wat zij op deze wandelingen tegen komen.
In het kader van Himmeldei organiseren zij daarom op 16 maart een rommelruimerswandeling XL. U bent van harte welkom!
Vanaf 11.00 staat bij Perron2 koffie & thee klaar. Materiaal zoals grijpers, vuilniszakken en handschoenen zijn aanwezig. Daarna kan iedereen die dat wil, alleen of in groepjes tussen 11.00 – 14.00 uur ‘rommel ruimen’ in IJlst. Aanmelden is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld i.v.m. het te bestellen materiaal, en kan via info@perron2.nl

Aanmelden als school of vereniging?

Wilt u als school of vereniging op 16 maart aansluiten bij Perron2? Leuk!
Laat het weten via info@perron2.nl
Zij nemen dan z.s.m. contact met u op.

Liever zelf uw evenement als school of vereniging aanmelden?
Doe dat dan voor 1 maart via het steunpunt natuur- en milieueducatie GroenDoen

Meer informatie

Materiaal
De gemeente stelt vuilniszakken, handschoenen en containers beschikbaar. Het aantal vuilniszakken en handschoenen bepalen zij. U moet zelf aangeven of u ook gebruik wilt maken van een container (1100 liter).

Doet u voor het eerst mee? Dit jaar verstrekt de gemeente aan nieuwe deelnemers ook eenmalig afvalgrijpers. Scholen en organisaties die bij een vorige actie al grijpers hebben gekregen, kunnen nu geen grijpers aanvragen. Per drie deelnemers verstrekken zij op aanvraag één grijper in bruikleen. Ze gaan er vanuit dat u de grijpers bij een volgende himmelactie opnieuw gebruikt.

Ze bezorgen de materialen op het door u aangegeven adres. Let op: tussen 18 en 23 maart bezorgen zij geen materialen. Heeft u materialen voor die week besteld, dan bezorgen ze die een week eerder.

Data Himmeldei
De data voor Himmeldei 2019 zijn:
11 t/m 23 maart (Regio west (met o.a. Bolsward, Witmarsum, Workum, Stavoren)
25 maart t/m 6 april (Regio oost (met o.a. Woudsend, Oudega, Sneek, Wommels)
IJlst valt onder regio oost, maar het staat iedereen vrij om – net als Perron2  – gebruik te maken van een datum uit de andere regio.

Vragen
Heeft u vragen, dan kunt u de gemeente mailen via himmeldei@sudwestfryslan.nl