Eeuwige bloemen, visies en leden komen samen

De fontein
Op 24 februari werd na een periode van hard werken door de fonteincommissie dan eindelijk de fontein van kunstenaar Shinji Ohmaki onthuld. Een boeket van bloemen volgens een Japanse bloemsierkunt dat refereert aan de Stinsenbloemen en planten uit IJlst. De ruimte waarin de fontein werd onthuld, zat vol met IJlsters. Ook wij van Stadsbelang IJlst waren bijna met het volledige bestuur aanwezig. De fontein is een prachtig ontwerp, met een nog mooier verhaal erachter. Stadsbelang IJlst is daarom ook blij dat deze zo goed werd ontvangen door de IJlsters. De maquette werd door een logistieke fout van de vliegmaatschappij later onthuld op 17 maart. Voor wie deze avond de maquette niet kon bezichtigen zullen wij als Stadsbelang de maquette nog één keer tentoonstellen en wel op onze ledenvergadering.

Ledenvergadering

Op 30 maart zullen we naast het tentoonstellen van de maquette ook onze jaarlijkse ledenvergadering houden. Op de ledenvergadering blikken we terug op het afgelopen jaar en kijken we ook vooruit naar het volgende jaar. U bent van harte uitgenodigd om de ledenvergadering bij te wonen in het gemeentehuis om 20.00 uur.

Presentatie visie projectontwikkelaars in zake herbestemming

Aansluitend aan de ledenvergadering zullen enkele projectontwikkelaars hun visie over de herbestemming van het gemeentehuis presenteren. Vorig jaar werd er door de burgemeester en onze voorzitter een afsprakenkader getekend inzake de herbestemming van het gemeentehuis. Nu na een jaar hebben we 4 projectontwikkelaars uitgenodigd om hun visie te laten schijnen over wat er met het gemeentehuis moet gebruiken. De visie is gebaseerd op de top 3 die wij hebben opgehaald uit IJlst. De projectontwikkelaars krijgen de kans om door middel van een presentatie u op de hoogte te brengen van hun visie, waarna u, u voorkeur kunt geven over welke visie het beste bij IJlst past. De stemmen van de inwoners zullen wij als Stadsbelang IJlst daarna meenemen in ons advies naar B&W. De inloop van de presentaties zal starten om 20.30 uur, op 30 maart in het gemeentehuis. Ook hier bent u uiteraard van harte welkom!