Stadsbelang IJlst

Uw ideeën, onze woonomgeving

Folkert de Haan

Mijn naam is Folkert de Haan, geboren in 1985 in het prachtige Stadje IJlst, dus een geboren en getogen IJlster. Vanaf half 2013 ben ik betrokken bij Stadsbelang IJlst, waarvan sinds januari 2014 als officieel bestuurslid in de functie van penningmeester. Ik woon momenteel aan de Feanranne ook wel buurt Plan de Rat genoemd. Al dik vijf jaar werk ik bij een gerenommeerd accountantskantoor in Sneek.
Ik hoor graag van u, als inwoner van IJlst wat er speelt om het aan te kaarten bij de gemeente als het een belang van de stad IJlst betreft. Doordat we rechtstreeks in contact staan met de gemeente zijn de lijnen kort. De enige kanttekening die ik daarbij maak is dat het mij vaak te lang duurt qua besluitvorming binnen de gemeente. Naar mijn mening moet de gemeente haar inwoners meer centraal zetten, te beginnen met goed te luisteren. Daarnaast ook gedegen plannen ontwikkelen en knopen doorhakken. Ik zie het als uitdaging om de gemeente, zowel de burgemeester, wethouders als de gemeenteraad, daar op te wijzen en bij te ondersteunen.

Samen met vrijwilligers en mijn mede ex bestuurslid Ine Plompen, heb ik bijgedragen aan het tot stand komen van deze website. We hopen dat dit bijdraagt aan een goede communicatie tussen Stadsbelang IJlst en haar inwoners.

Mijn persoonlijke doelstellingen voor stadsbelang zijn:

  • het bewerkstelligen van meer samenwerking tussen de inwoners van IJlst, de verschillende organisaties, het bedrijfsleven, stichtingen en verenigingen
  • het creëren van draagvlak voor plannen die door de gemeente goedgekeurd moeten worden
  • het ondersteunen van beleidsvorming t.b.v. verschillende doelgroepen zoals; ouderenzorg, jongeren, ruimtelijke ordening, bedrijven, sport en gezondheid
  • Een paar onderwerpen zijn op dit moment van schrijven (2014) door Stadsbelang al onder de aandacht gebracht

Tenslotte roep ik alle inwoners van IJlst op om positief mee te denken hoe we onze stad nog mooier kunnen maken dan hij al is!

slider-001

Folkert de Haan

Penningmeester.

Social media

Back to Top