Aanmelden Whatsapp buurtpreventie groep

Op donderdag 8 december 2016 heeft Stadsbelang IJlst in samenwerking met wijkagent Chantal Manten en Rob Smeets een informatieavond georganiseerd over het Duizend Ogen project van de gemeente Súdwest-Fryslân. Met dit prachtige project probeert de gemeente het aantal inbraken terug te dringen.

Tijdens deze informatieavond gaf Chantal Manten een presentatie met een aantal filmpjes over hoe de Whatsapp Buurtpreventie kan worden ingezet. Daarnaast was het mogelijk om enkele vragen aan zowel Chantal als Rob te stellen met betrekking tot het reageren op berichten van de Whatsapp groep. En met deze informatieavond is dan ook de kick-off gegeven voor het op zetten van de Whatsapp Buurtpreventie groep in IJlst!

 

 

 

 

Voor de Whatsapp Buurtpreventie gelden er een aantal regels:

  • Deelnemers hebben een minimum leeftijd van 18 jaar
  • Deelnemers zijn woonachtig in de wijk/plaats
  • Het is een burgerinitiatief
  • Gebruik de afkorting SAAR: Signaleer, Alarmeer 112 (Als dit nodig is), App, Reageer: Ga  naar buiten om eventueel contact te maken met de personen (Let wel op: Eigen veiligheid staat voor op!)
  • Let op taalgebruik: Niet schelden en/of vloeken
  • Speel geen eigen rechter en overtreed geen wetten of regels
  • Foto’s alleen versturen als het een meerwaarde heeft voor bijvoorbeeld het signalement
  • Gebruik de groep alleen waarvoor deze bedoeld is.

Als Stadsbelang vinden we dit een goed initiatief waar we graag aan deel willen nemen! Zou u zich willen aanmelden maar heeft u nog geen aanmeldformulier ontvangen? Dan kunt u zich ook aanmelden via het formulier onder aan deze pagina. Stadsbelang zal de formulieren verzamelen en deze doorgeven aan de beheerder(s) van de WhatsApp groep. Mochten er zich genoeg mensen melden uit de verschillende buurten in IJlst, dan zullen de groepen gesplitst worden.

Door onderstaande informatie aan Stadsbelang IJlst op te geven, gaat u akkoord met de plaatsing in de Whatsapp groep. Dit is het enige doeleinde waarvoor de gegevens gebruikt zullen worden, echter zullen de gegevens zichtbaar worden voor iedereen die zich heeft aangemeld voor de Whatsapp buurtpreventie.

Uw naam (verplicht)

Uw mobiele nummer (verplicht)

Uw buurt (verplicht)

Wilt u beheerder zijn? (verplicht)
JaNee